Pilates toning

Pilates toning je tako programski sastavljen da pored tehnika pilatesa koje fokusiraju centralne telesne mišiće koje spadaju mišići abdomena i leđa, dodatni akcenat stavlja se na one delove tela koji najpre dolaze na udar celulita i masnih naslaga a to su obicno bokovi, zadnjica, butine i stomak. Naglasak se, mirnim koncentrisanim i uravnoteženim pokretima, stavlja na kvalitet u ponavljanju vežbi i ipravnom disanju. Vežbe se izvode u parteru, sa ili bez rekvizita, bez naglih pokreta i skokova, sto minimalizuje mogućnost povrede.

Ovakvim vezbanjem postiže se:
- optimalno toniziranje i oblikovanje muskulature - formiraju se dugi vretenasti mišići u kojim je koncentrisana snaga - poboljšava držanje, fleksibilnost, okretnost i gipkost tela - jača psiho-fizička stabilnost, uravnoteženost i otpornost na stres

Pre početka vežbanja radi se zagrevanje. Vežba se u grupi, stim da je intezitet i složenost vežbi prilagođena svakom pojedincu koga u tome prati i pomaže mu instruktor. Na taj način je svakom omogućeno da započne vežbanje primereno svojoj fizičkoj kondiciji i mogućnostima i da iz časa u čas napreduje. Na kraju se rade vežbe opuštanja i istezanja. Već nakon nekoliko treninga primetićete pozitivne efekte vežbanja a to neće ostati neprimećeno ni od strane vaših ukućana i radnih kolega.

INSTRUKTOR PILATE TONINGA

Kopilović Krizan Marija po zanimanju prosvetni radnik.
Instruktor pilatesa od 2005.godine

 
bodyline, subotica